Dit ben ik

73838DC2-F3D6-4ACF-8AB2-2C067DC210FA (1)

Mijn naam is Melissa Blom, diëtist en inmiddels moeder van twee kinderen Thijs en Dries.

In oktober 2012 ben ik begonnen met de opstart van NutriPharma Diëtistenpraktijk. Ik ben sinds de middelbare school al geïnteresseerd in de werking van het menselijk lichaam. Na de middelbare school wilde ik in de gezondheidszorg gaan werken en heb ik in 2008 de opleiding tot apothekersassistente afgerond. Hoewel ik het beroep apothekersassistente ontzettend leuk vond (en nog steeds vind), wilde ik toch verder studeren. Voeding en de groeiende gezondheidsproblemen in Nederland door een ongezonde levensstijl trokken mijn aandacht. Ik wilde mijn kennis verbreden en mensen helpen om met een gezonde levensstijl gezondheidsproblemen te voorkomen/verhelpen. De opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool was voor mij een logische vervolgkeuze. Vervolgens ben ik in juli 2012 afgestudeerd als diëtist.

Tijdens mijn opleiding en paramedische stage als diëtist, kwam ik erachter dat er een directe relatie bestaat tussen voeding en bepaalde geneesmiddelen en hoe deze elkaar beïnvloeden. Dit vond ik reuze interessant. Na het behalen van mijn diploma wilde ik het liefst deze twee vakken dan ook met elkaar combineren.

Dit is gelukt. Mijn praktijk is gevestigd in Apotheek City Plaza in Spijkenisse en ook in de naam van mijn praktijk heb ik voeding (Nutrition) en de apotheek (Farmacie) met elkaar gecombineerd. Gezien mijn vooropleiding ben ik niet alleen deskundig op het gebied van voeding, maar in grote lijnen ook nog steeds op het gebied van medicatie. De nadruk ligt in mijn praktijk echter wel op uw voeding. Met specifieke, niet in relatie met voeding staande vragen over uw medicatie, kunt u terecht bij de apotheker Ivo Doomernik.

Graag tot ziens bij NutriPharma Diëtistenpraktijk!