Waarvoor kunt u bij mij terecht?

Wellicht heeft u met goed bedoelde adviezen uit uw omgeving al geprobeerd om af te vallen en dat het toch niet lukte. Wellicht heeft u al talloze diëten uitgeprobeerd, waarmee u in een paar weken tijd veel kilo’s bent kwijtgeraakt, die er daarna teleurstellend snel weer zijn aangekomen. Of wellicht wilt u gewoon weten hoe u het beste op een verantwoorde wijze overtollig lichaamsvet, en dus overtollige kilo’s, kunt verliezen.

Als diëtist en voedingskundige kan ik de juiste antwoorden geven op uw vragen over voeding en een gezonde levensstijl en hoe deze staan in relatie tot uw gezondheid. Ik begeleid en adviseer u over hoe u het beste uw doel(en) kunt bereiken en hoe u dit resultaat langdurig vast kunt houden. Samen kijken we naar uw voedingspatroon en wat u hierin zou kunnen veranderen. Prioriteit is altijd dat u zich lekker voelt bij uw voedingspatroon.

Veel mensen denken dat ze bijna niets meer mogen eten wanneer ze naar de diëtist moeten. Dit is niet juist. Ik kan u helpen om zonder honger af te vallen met de dagelijkse voedingsmiddelen zoals iedereen deze kent. Bij mij leert u een gezond en gevarieerd voedingspatroon aan met aandacht voor het maken van gezonde keuzes. Dit is een voedingspatroon waarbij u zich ook prettig voelt, waardoor u het langdurig kunt volhouden.

U kunt bij mij terecht voor voeding- en dieetadviezen bij:

– (Ernstig) overgewicht bij volwassenen en kinderen;
– Koolhydraatbeperkte voeding; (specialisatie)
– Diabetes type 2 / insulineresistentie; (specialisatie)

– Verhoogd cholesterolgehalte;
– Ondergewicht of ongewenst gewichtsverlies;
– COPD;
– Verhoogde bloeddruk; 

– Gebrek aan eetlust; 
– Obstipatie / prikkelbare darm syndroom / ziekte van Crohn; 
– Lactose-intolerantie;
– Vitamine-/mineralen tekort (o.a. vitamine D, B12 en ijzertekort);

– Vegetarische voeding; 
– Voeding bij zwangerschap; 
– Een gezonde voeding;

Specialisaties en bijzondere aandachtsgebieden
Ik heb mij door het volgen van een aantal bijscholingen en cursussen (en inmiddels een aantal jaren ervaring) gespecialiseerd in koolhydraatbeperkte voeding en de inzet hiervan bij mensen met overgewicht en/of diabetes type 2. Hiervoor kunt u in het bijzonder bij mij terecht. Daarnaast zijn mijn aandachtsgebieden in het bijzonder COPD, en cliënten/ouderen met ondergewicht.