Nutripharma nieuws

Voeding- en dieetadvies in tijdens van corona

23 maart 2020

De ontwikkelingen omtrent het corona virus zullen u niet ontgaan zijn. Ik ben op het moment zelf niet ziek en de praktijk is gewoon geopend. Mits u zelf niet ziek of ouder dan 65 jaar bent, bent u nog steeds welkom een afspraak te maken voor voeding- of dieetadvies. Vervolgconsulten zullen wel telefonisch plaatsvinden, uitzonderingen daar gelaten.

Verder worden alle noodzakelijke maatregelen binnen de praktijk getroffen zoals geen hand geven, regelmatig wassen van de handen, afstand houden en de weegschaal wordt na elk gebruik gedesinfecteerd.

Naast alle aandacht die het corona virus nu krijgt, mag de aandacht voor een gezonde leefstijl en het voorkomen of verminderen van andere levensbedreigende ziekten als gevolg van o.a. obesitas, diabetes en ondervoeding zeker niet ondergeschoven worden. Ook de wereldwijde obesitasepidemie waar je helaas maar weinig over hoort, is nog steeds in volle gang. Het hamsteren als gevolg van de corona crisis lijkt hier ook een aandeel in te hebben. Jammer genoeg constateerde ik aan het einde van de dag in de supermarkt dat niet alleen de aardappelen en het toiletpapier op waren, maar dat ook de chips- en frisdrank schappen geplunderd waren. Dit baart mij grote zorgen. Bovendien zijn veel mensen nu noodgedwongen thuis, zijn sportscholen dicht en wordt een stuk minder bewogen.

De helft van alle Nederlanders is nog steeds te zwaar en dit gaat de komende jaren verder oplopen. Wanneer wordt dit tij gekeerd?

Ik blijf mij hier in ieder geval voor inzetten en u kunt ook in tijden van corona op mijn hulp blijven rekenen.

Reacties uitgeschakeld voor Voeding- en dieetadvies in tijdens van corona